Aurinkoinen

Upsista.. Jotenkin olin kaiken tapahtuneen elämän keskellä unohtanut tämän smoothie -sarjan viimeisen osan aivan kokonaan! Suunnittelin jo uutta, mutta täytyyhän tämä aloitettu nyt hoitaa kunnialla loppuun ensin! Hah!

Tämä oli siis tarkoitukseni jakaa jo viikko sitten, mutta tässä sitä tosiaan vielä vasta kirjoittelen. Onneksi tämä ei ole vakavaa puuhaa ollenskaan ja resepti on tänään ehdottomasti teemaan sopiva.. Hitsit, mikä keväinen auringon paiste ulkona!

Smoothiesarjan 4/4 smoothie on siis troopikin raikas ja ehdottoman aurinkoinen! Se saa makunsa niin mangosta kuin appelsiiniistakin. Mukana oli alunalkaen myös veriappelsiinia antamassa omaa twistiä makuelämykseen, mutta sesonki alkaa olemaan nyt vähän ohi ja enää niitä on vaikea löytää, mutta käytetään nyt taas seuraavaavn sesonkiin asti tässä pelkkää appelsiinia.

 

 

Mikä tästä smoothiesta tekee spesiaalin on syvän keltainen kurkuma, se syventää värin lisäksi myös makua ja kurkuma on mitä mainioin itsehoitoon käytettävä raaka-aine. Eritoten nyt kevätflunssakauden aikaan!

Kurkuma on siis kullankeltainen mauste, mutta myös kasvi mitä pidetään lääkkeenä moneen vaivaan, sekä ennaltaehkäisevänä auttajana. Kurkumaa voi käyttää poistamaan tulehdusta ja laskemaan kuumetta. Lisäksi se parantaa ruoansulatusta puhdistaen elimistöä. Kurkumalla on siis antioksidanttisia, antibakteerisia, sekä tulehdusta torjuvia ominaisuuksia. Antibakteerisen ominaisuutensa vuoksi se on myös mahtava haavojen puhdistaja. Huomioi kuitenkin, että kurkuman voimakas pigmentti tarttuu helposti ihoon, pintoihin ja vaatteisiin. Iholta se toki jonkin ajan päästä katoaa, mutta muihin materiaaleihin se saattaa tarrautua erittäinkin voimakkaasti. 

Avokadoa käytän smoothieissa usein, mutta sen sijasta voit myös hyvin käyttää soijalesitiinia. En itse käytä mitään muita soijatuotteita, koska se ei vaan kertkaikkiaan sovi mulle, mutta lesitiinin muodossa se sopii kuitenkin hyvin. Lesitiinissä kun on soijasta vain rasvaosa. Poistettu soijaproteeini onkin usein se turvotusta tai allergiaa aiheuttava osa. Soijalesitiini on erittäin hyvä emulgoija sitoen nesteet ja rasvat yhteen tuoden pehmeää kermaista koostumusta smoothieseen. Soijalesitiini sisältää paljon hyödyllisiä rasvoja ja se soveltuu käytettäväksi hyvin lapsesta vanhukseen saakka. Se auttaa mm. rakentamaan solukalvoja ja sen sanotaan parantavan myös muistia. Avokado on myös siis aivan loistava ajamaan tässä asiaa, tämä kuitenkin vaihtoehtona.

Pidemmittä puheitta, laitetaan blenderi pyörimään!

 

 

 

Aurinko -smoothie

1 annos

2 dl vettä

200g mangoa

Puolikas bansku

Puolikas appelsiini  jos saatavilla, korvaa veriappelsiinilla

0,5-1rkl chiaa

0,5 tl kurkumaa

Puolikkaan sitruunan mehu

1 rkl soijalesitiinia/puolikas avokado

Lisää kaikki ainekset blenderin kannuun ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Nauti! 🙂

Siinä siis neljä lempparismoothietani. Lempeästi herettälevä vihersmoothie, pirteä puolukkasmoothie, herukkainen herättäjä ja aurinkoinen appelsiini -smoothie. Muista, että aina voit soveltaa ja lisätä joukkoon kaikenlaisia hyvää tekeviä jauheita. Smoothie on myös mahtava upottamaan sisälleen aineksia, mitä ei välttämättä muuten saisi sellaisenaan alas.

Mikä on muuten sun lempismoothie? Jaa sun omasi alle! 🙂

Aurinkoista viikonloppua ja iloisia smoothiehetkiä! <3

Halein, Tiia

No Comments

Leave a Reply