DIY lahjakortti – Mi casa es tu casa

Kesän aikana tapahtui kaikenlaista. Lähinnä mukavia asioita. Sain mm. sanoa tahdon miehelle, jota suuresti rakastan. Häät oli ihanat ja ikimuistoiset. Ajatuksena olisi kirjoittaa enemmänkin niistä, sillä ihania kuvia riittää ja häiden konseptikin oli vähän totuttua erilaisempi, siitä erityisesti tahtoisinkin kirjoittaa. Mutta palaan siihen, kun hetki osuu kohdalleen.

Häälahjaksi toivoimme kutsutut kanssamme syömään. Muita toiveita meillä ei ollut. Sen lisäksi kuitenkin häkellyttävän moni oli jättänyt osallistumisensa lisäksi myös toisenlaisen lahjan lahjapöytään, jonka joku oli vain keksinyt paikaksi, jonne lahjat oli sitten ohjattu. Ei oltu etukäteen varattu mitään erityistä paikkaa lahjoille, sillä ei sellaisia odotettu. Kerättiin kuoret ja paketit lähtiessä talteen ja häiden jälkeisenä aamuna vietettiin ihana hetki niitä läpikäyden… Ja voi hyvänen aika, miten ihanilla asioilla meitä oli tahdottu muistaa! Maljakkoa, lakanaa, kakkulapioita ym. ihanaa! Minusta ei ole ikinä kadonnut se pikkutyttö, joka lahjoja avatessaan kiljahtelee.. rakastan avata paketteja!

Pakettikiksien lisäksi saatiin vielä iso kasa kuoria, missä monenmoista lahjakorttia! Ravintola -illallinen hienossa ravintolassa, elämysleffa -ilta snacksien ja juomien kera, brunssilahjakortti, iiiso lahjakortti kauniiseen kukkakauppaan, yhteinen reissu ystävien kanssa tehtaalle, missä kirnutaan maailman parasta voita.. Kaikenlaista niin ihanaa ja kekseliästä!

Nyt selviääkin syy, miksi kirjoitan tätä tekstiä blogini DIY, eli tee-se-itse -osioon. Nimittäin yksi lahjakorteista oli ystäväpariskunnalta ja sen käsin kirjoitettu viesti meni kutakuinkin näin:

”Hei rakkaat! Me haluttiin antaa teille lahjaksi yhteistä aikaa, rauhaa ja rentoutumista kahdestaan ja sellaisenhan saa parhaiten matkan muodossa.

Valittiin teidän yhden yön matkakohteeksi ihana, rauhallinen ja romanttinen Kruunuhaka. Teidän Airbmb -asunto on valoisa 30 -luvun asunto, joka on matkanne ajan käytössänne. Paikan päällä teitä odottaa myös kahvi- viini- ja ruokailutarpeet, joten matkalle voi lähteä kevyin mielin ja kantamuksin…”

Siis miten mahtava idea! Etenkin meille, jotka ollaan lähes aina kotona (niin arjessa, kuin myös arjen juhlassa). Meille, joilla yhteistä aikaa perus vastanaineisiin nähden on kohtalaisen niukasti ja vielä kun yhdistää sen, että teen kotoa käsin töitä. Ja vaikka kotona on ihanaa, niin se on mahdollisina vapaapäivinä helposti myös työmaa pyykkeineen ja tiskeineen ym. ym..

Ystävämme tarjosivat meille siis omaa kotiaan yhdenyön kokonaisvaltaiseen lomailukäyttöön. Lunastimme lahjamme viime viikonloppuna ja täytyy sanoa, että vaikka matkan kesto oli lyhyt, se tuntui pidemmältä ja oli ihana ladata akkuja toisessa ympäristössä, vaikkakin vaan pyöräilymatkan päässä omasta kodista. Tämä kyseinen koti olisi muutenkin ihan täydellinen tällaiselle airbmb -tyyppiselle majoittumiselle, sillä heidän sisustustyylinsä on erityisen minimalistinen, rauhallinen ja tunne todella oli se, että tila oli kokonaisuudessaan meidän käytössä, sillä kaikki ystävien henkilökohtainen irtaimisto oli joko heillä itsellään mukana omassa reissussaan tai sitten supersiististi kaapeissa, omilla selkeillä paikoillaan. Lisäksi tällainen ympäristö on todella inspiroiva, sillä ajatuksella on niin paljon enemmän tilaa lentää, kuin ehkä omassa suhteellisen värikkäässä ja kotoisan kaaottisessa kodissa. Lisäksi ihanaa oli hiljaisuus. Ikkunan kuin aukaisi niin kuului vaan pieni humina, vaikka majoituksemme sijaitsikin aivan Helsingin keskustassa. Ei olisi välttämättä uskonut. Rauhallinen sisäpiha ja kaunis aurinkoinen sunnuntaiaamu oli ihanaa vastapainoa koulun ja urheilukentän yhdistelmälle, mikä omalta parvekkeeltamme avautuu meteleineen oikeastaan ihan kellon ympäri.

Ei sillä, ettei koti olisi paikoista se rakkain, mutta kyllä vaihtelu on vaan niin ihanaa ja pienikin irtiotto omasta tekee silloin tällöin niin hyvää!

Se oli oikeasti kuin pieni hotelliloma täydellisesti ajateltuineen brunssitarpeineen ja maukkaine kahvipapuineen..unohtamatta etukäteen huomaamattomasti udeltua aikakausilehti -materiaalia, mikä odotti ruokapöydässä aamupalan kaverina.

Tässä siis oiva esimerkki DIY -lahjakortista, minkä voi ystävälle antaa, jos omat mahdollisuudet siihen vain sopivat. Lisäksi, kaikenlaisille muunlaisillekin lahjakorteille vain mielikuvitus on rajana! Se voi olla mikä vaan!

Sovitusti hiustenlaittoa joskus ennen joitakin juhlia, lapsenvahtiapua, ilmoittautuminen viikkaus/pyykkäysavuksi, itse kokattu illallinen, niska/päähieronta, kahden viikon HKL -matkakorttimatkat kustannettuna, lapsen vientiapua päivähoitoon (etenkin jos tunnet jonkun yh:n tai perheen joilla monta lasta), kaikenlaiset elämyslahjakortit, meikkaus, viikkaus, tuunaus, puunaus, picnic -päivä kanssasi, lounas.. YOU NAME IT! Enkä siis puhu pelkästään häälahjaideoista, vaan ihan mikä tahansa elämäntilanne -lahjaideoista..

Tietenkin on hyvä miettiä, että mikä on saajalle mieluisaa ja mikä oikeasti on itsesi mahdollista toteuttaa, mutta sen ei tarvitse välttämättä todellakaan olla mikään kallis tai mitään suurta, pienetkin arkiset asiat ilahduttaa suuresti ja se, että on valmis antamaan omastaan tai ajastaan toiselle. Se lämmittää ihan kaikista eniten.

Olis todella ihana kuulla omia lahjakortti -ideoitasi, vaikka tässä blogin kommenttikentässä! Joko itse toiselle antamiasi tai toiselta saatuja!

Ihanan lempeää syysviikkoa! 

Halein, Tiia

No Comments

Leave a Reply