Herkkuja juhlapöytään!

Kolmas ja viimeinen karkittomien kekkerien osa tuo mukanaan ideoita lasten juhlien naposteluherkkuihin. Kirjoitin alemmaksi myös minismoothien ohjeen, mikä jokaiselle oli kaadettu valmiiksi mukiin startteriksi. 

Jokaiselle pienelle juhlijalle oli siis valmiiksi kaadettu pieni smoothie, sekä rasiallinen luomulaatuisia juureslastuja omalle paikalleen. Muuten kaikki muu oli katettu yhteisesti keskelle pöytää, mistä kukin sai napsia mielensä mukaan. Smoothie maistui monelle ja joku joi kaverinkin smoothien. Juureslastut ihmetytti joitakin, toiset popsivat onnessaan. Kovasti sipsien perään oleva sankari hoiti kyllä lopuksi kaikki hylätyt lastuset. Pöydässä oli kakun ja kakkutikkareiden lisäksi karkin korvikkeeksi hedelmiä ja tuoreita marjoja, sekä raakasuklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Mansikat sujahtivat suukkeihin kuin irtokarkit konsanaan. Viinirypäleistä tehdyt toukat naurattivat ja niitä oli kiva popsia coktail -tikusta suoraan. Viinirypäle -toukille sai piirrettyä kivat hymynaamat mustan tahinin avulla. Tahinia per/hymyilevä naama tuli niin vähän, ettei sitä edes maistanut. Viinirypäleet on muuten hyvä liottaa etikkaliuoksessa hyvin, sillä ne sisältää niin suuret määrät torjunta-aineita.

Toki makeiden lisäksi suolaistakin puolta löytyi myös ja juomana oli vesimelooni-mansikka juoma, missä makeutuksena lisäksi luomuhunajaa. Tyhjäksi kaavitun vesimelonin puolikkaasta sai muuten oivan jalustan coktailtikku -liikennevaloille.

 

 

 

Raakasuklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja kuivia hedelmiä voi tehdä itse sulassa raakasuklaassa pyörittelemällä tai dippaamalla, mutta helpoiten mutkat suoriksi saa, kun ostaa ne valmiina esimerkiksi täältä. Samaan kuppiin sopuisasti sujahti suklaakuorrutteisia manteleita, macadamia-, cashew- ja parapähkinöitä, sekä kristallisoituja inkivääripaloja, että mulperimarjoja. Hienosti upposivat juhlaväelle. Kukaan ei kysellyt karkin perään.

 

 

Ainut mistä sain kyselyä oli onginta. Olin pääsiäisen kunniaksi nimittäin järjestänyt muninen etsinnän, mutta kuulema onginta olisi ollut jännempi. Arvostan palautetta ja huomion asian ensivuonna. 😉 Piilotetuista munista löytyi rusina-askit ja xylitolpurkat. Lisäksi jokaisesta löytyi myös pääsiäistipu ja pieni tarra-arkki.

 

 

Trooppinen tervetulomalja herkkusuille

Gluteeniton, vegaaninen, luontaisesti makeutettu

(10-12 pientä annosta)

2 isoa banaania

300g pakastemangoa (1 pss)

n.6 dl vettä

1 rkl chiasiemeniä

Ripaus merisuolaa

Valinnaisena lisäksi:

0,5 tl kurkumaa ravinteiden lisäksi raikastamaan väriä

3 kuoritun probioottikapselin sisältö pienten vatsojen suojaksi

 

Kaikki ainekset sekoitetaan sekaisin blenderissä. Lisää halutessasi lopuksi joukkoon vielä Kurkumaa ravinteiden lisäksi kirkastamaan väriä. Voit myös halkaista muutaman probioottikapselin joukkoon pienten vatsojen suojaksi.

 

Yks yhteen. Oli ihana huomata, että lapset eivät karkkia edes kerinneet kaipaamaan. Saivat nassikat hurjan hulinan aikaan ihan ilman sitäkin, mutta eipä tarvinnut nukuttaa sokerihumalaista kärttyistä pikku -ukkelia, eikä myöskään tarvinut kokea nahoissani seuraavana päivänä syyttä kiukuttelevaa pistiäistä. Sokerilla on pitkäkestoisemmat negatiiviset vaikutukset, kuin usein ajatellaankaan.

Tämän reseptisarjan idea oli jakaa ideoita ja herätellä ajatuksia. Jos sulla herää kysymyksiä tai ajatuksia niin lukisin niistä erittäin mieluusti alhaalla kommenttikentässä. Mailiakin saa hei laittaa! Ja muutenkin saa mielellään jättää aina moikat, kun on käynyt lukemassa, se niin kovasti ilostuttais. 🙂

Palaan pian!!

Niin ja aivan ihanaa äitienpäivää! <3

Halein, Tiia

No Comments

Leave a Reply