Pirteä puolukkasmoothie

Smoothie -sarjan toinen smoothie on suloisen pinkki, kuitenkin kirpsakan puolukkainen välipala.

Mä tykkään paljon puolukasta. Se on niin ihanan kirpsakka ja just sopivan hapan. Suomalainen supermarja. Puolukka huoltaa suolistoa ja edistää vatsan, maksan, sekä sapen toimintaa. Lisäksi sen antibioottiset aineet auttaa torjomaan esimerkiksi virtsatietulehduksia.

Tämä kirpsakan raikas marjasmoothie saakin siis raikkautensa puolukasta. Lisäksi sen kaverina on toinen kirkkaan punaista pigmenttiä sisältävä ravinnepommi, smaragdimainen graanaattiomenansiemen näin ystävien kesken, Granu. Granaattiomenansiemen on täynnä antioksidantteja, mistä sen punainen värikin jo kertoo, lisäksi se sisältää myös vitamiineja, sekä mineraaleja. Mä niin rakastan näitä pieniä dimangeja ja välillä mulla iskee ihan hullun himot popsia niitä. Ja niiden kuorimisestakin mä itseasiassa nautin, sillä se on musta vaan jotenkin kovin terapeuttista. Sille pitää ottaa ihan oma aikansa ja rauhottua, ettei joka paikka ole roiskeissa. Nyt on kaupoissa näkynyt jo jokseenkin nahistunutta granua ja hintakin on jo korkeampi, kuin sen sesonki aikaan Joulun tienoilla. Viime kesänä kuitenkin tein iloisen löydöksen ja huomasin, että pakastealtaisiin on tupsahtanut tuotteeksi granujen valmiiksi kuorittuja siemeniä. Niitä voi nopeasti ja vaivattomasti kaataa suoraan pussista blenderin kannuun ja ne onkin oiva kaveri mm. puolukalle. Marjojen lisäksi tähän seokseen lisäsin lisäksi banskua ja herkullisen silkkistä macadamiamaitoa. Voit käyttää mitä tahansa kasviperäistä maitoa, mitä tarjolla on. Sen lisäksi mukaan hulautetaan chia -siemenistä valmistettua geeliä. Chia siemenistä kirjoittelinkin enemmän viime sunnuntaina aamupalamaljan yhteydessä.

Jos et tahdo käyttää banaania, voit korvata sen vaikka ananaksella. Jos taas tahdot makeuttaa esimerkiksi luomuhunajalla niin lisää mukaan puolikas avokado, jotta koostumus ei jäisi niin liruksi ja se saisi jämäkkyyttä jostakin. Myös kaikki marjat voi yhtä hyvin olla pelkkää puolukkaa, ellei granaattiomenan siemeniä löydy. Tämä on myös ihana jonkin suklaisen tai vaniljaisen proteiinilisän kanssa, jos tahdot sellaista lisätä joukkoon. Etenkin suklaa on erityisen ihana yllättäjä kirpeiden marjojen kaverina.

Muista, että voit siis täysin soveltaa ohjetta mieltymystesi mukaan, tämä kun on tarkoitettu vaan pohjalle inspiraatiota antamaan. 🙂

 

 

Pirteä puolukkasmoothie

1 annos

1 dl granaattiomenan siemeniä

1 dl puolukkaa

2dl kasvimaitoa esim. Macadamia- , manteli- , kaura- tai kookosmaitoa

0,5-1 Kypsä banaani

1 dl chia -siemengeeliä

Pieni ripaus laadukasta meri- tai vuoristosuolaa

Valmista Chia -siemengeeliä sekoittaen 1:9  siemeniä ja vettä keskenään ja anna geelin tekeytyä valmiiksi noin kymmenisen minutin ajan. Mittaa valmiista geelistä tarpeidesi mukaan blenderin kannuun ja laita loput geelistä jääkaappiin säilöön kannelliseen purkkiin. Lisää joukkoon marjat, kasvimaito ja banaani. Sekoita tasaiseksi ja nauti. Voit halutessasi lisätä tilkan luomuhunajaa sekaan tai korvata banaanin esim. avokadolla, jolloin saat koostumuksen säilymään sopivan juotavana, muttei liian liruna, huomioi tällöin, että makeutus vähenee.

Jos lisäät proteiinilisän, lisää se vasta ihan lopuksi muut ainekset sekoitettuasi ja sekoita sittenkin vain pieni hetki ja minimisäädöllä. Etenkin hera vaahtoutuu kovasti valtoimenaan kannussa pyöriessään.

Pinkkiä päivääsi! 🙂

Halein, Tiia

No Comments

Leave a Reply