Vihersmoothie

Lomien jälkeen ihan parhaiten energiaa arkiaamuihin saa hyvin yönsä nukkumalla, mutta myös raikkaasta vihersmoothiesta. Sen lisäksi, että se herättelee, niin se myös puhdistaa kehoa.

Tahdonkin jakaa nyt oman tämän hetkisen lempparismoothieni resepteineen. Resepti on toteutettu yhteistyössä Foodinin kanssa.

Tuoreet, sekä raikkaat ainekset, nerokkaasti nesteyttävä kookosvesi ja ravitsevat viherjauheet muodostavat yhdessä silkkisen combon. Suloisen pienet Chiasiemenet tarjoilevat hyödyllisiä Omega -3 ja Omega -6 rasvahappoja, sekä kuituja.

Miksi juuri nämä raaka-aineet on valittuna mun aamujuomaan?

Tuoreet, sekä raikkaat ainekset, nerokkaasti nesteyttävä kookosvesi ja ravitsevat viherjauheet muodostavat yhdessä silkkisen combon. Suloisen pienet Chiasiemenet tarjoilevat hyödyllisiä Omega -3 ja Omega -6 rasvahappoja, sekä kuituja. Ja mitä vihreämpää jokin on, sen ravinteikkaampaa se on ja tämä viherkimarajuoma tekeytyy erittäin vihreäksi seuraavasti:

Foodinin viherjauhe on mieletön ravinnepommi ja tämän helpommaksi vihreän lisääminen ruokavalioon ei mene. Se sisältää vehnänorasta, ohranorasta, alfalfaa, spirulinaa, lehtikaalia, pinaattia, nokkosta, chlorellaa.

Vaikka viherjauheessa on jo ohranorasta ja chlorellaa, niin saatan silti välillä kaataa niitä joukkoon ja lisätä tehoa. 

Ohranoras sisältää 18 eri aminohappoa. Lisäksi se säilöö sisälleen mm. Betakaroteenia, C -ja B -vitamiineja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, kuparia, fosforia, mangaania ja sinkkiä. Se on poimittu jo nuorena oraana, jolloin gluteeni ei ole vielä päässyt kehittymään siihen, jolloin se on siis turvallisesti gluteenitonta. Sen poimintahetki on myös kasvin ravintotiheintä aikaa, jolloin kaikki hyvä on vielä tallessa.

Käytän korkealaatuisia Korean Chlorellaa ja sitä löytyy tabletteina, mitä kätevästi nakata joukkoon. Chlorella on makean veden levä ja täynnä kehoa puhdistavaa elinvoimaa listakaupalla.

Se on mahtava raudan lähde, huoltaa maksaa ja lisää vastustuskykyä, sekä on avuksi ruoansulatuksessa.

Tyrni on aivoruokaa parhaimmillaan ja sen hyödyt on suuret. Lisäksi rakastan sen raikkaan kirpeää makua, mitä se tuo esimerkiksi tässä juomassa kaiken vihreän sekaan. Se vahvistaa luustoa, vaikuttaa kudosten kasvuun, auttaa torjumaan tulehduksia kehossa ja sen kuorta kerrotaan käytettäväksi Venäjällä jopa luonnonmukaisena syöpälääkkeenä, mutta tästä minulle ei ole minkäänlaisia tutkimuksellisia tietoja. Uskon kuitenkin sen tukevan koneiston toimintaa hyvällä tavalla. Se on mieletön C -vitamiinipommi ja sen avulla se auttaa taistelussa väsymystä ja uupumusta vastaan.

Nesteenä käytän mieluiten sisältämiensä elektrolyyttien ja mineraalien ansiosta ihanteellista nesteyttäjää, eli Foodinin Kookosvettä, jonka maku on lempeä ja matka tropiikista Suomeen on hyviin arvoihin pohjautuvaa, läpinäkyvää yhteistyötä. Samalta pohjalta joukkoon lisään sitruunamehua suoraan Foodinin pullottamana, mielummin, kuin ostan itse ison kasan luomulaatuista sitruunaa. Paljon kätevämpää, edullisempaa ja siistimpää. Tuore sitruuna ei silti ole yhtään huono ratkaisu, mutta koen tämän vaan itselleni sopivammaksi tavaksi.

Avokado vaikuttaa smoothiessa koostumuksellisesti yhdistäen rasvat ja nesteet toisiinsa tehden juomasta pehmeän. Sen lisäksi se pitää nälkää poissa ja sisältää sydänystävällisiä rasvoja ja tasaa verensokereita.

Mangoa lisään viherjuomaan suoraan sanoen vain makunsa puolesta, mutta makunsa lisäksi se sisältää myös kuituja, seka A -ja C -vitamiineja.

Aamunraikas vihersmoothie

2 annosta

60 g tyrnimarjoja

100g pakastettuja mangon paloja

2 rkl Foodin Sitruunamehua

5-6dl nestettä, 1/2 kookosvettä 1/2 vettä

Puolikas avokado

2 rkl Foodin chiasiemeniä

1 annos Foodin Viherjauhetta

7 kpl Foodin Korean Chlorella -tablettia

1 rkl Foodin Ohranorasjauhetta

Pienen pieni ripaus merisuolaa makuja tasapainottamaan.

Raikkaaksi mausteeksi voi lisätä pienen nipun mintun tai sitruunamelissan lehtiä.

Vihreän juoman kuuluu olla maultaan erityisen raikas, mutta jos kaipaat makeutta ja haluat saada juoman helpommin myös lapselle tarjoilluksi, niin lisää sekaan 1 banaani tai vaikka muutama taateli.

Blendaa kaikki ainekset blenderissä sekaisin ja kaada laseihin!

Juoman voi koristella vielä yrttien lehdillä!

Virkistäviä aamuhetkiä!

Halein, Tiia

2 Comments

 • Reply
  Palm Hannele
  9.2.2020 at 06:10

  Todella maukas ja terveellinen aamupala. Suosittelen kaikille.

  • Reply
   Tiia
   11.12.2020 at 18:09

   Voi ihana! Minäkin suosittelen lämpimästi tätä! Aamu alkaa astetta reippaammin ja maku piristää mieltä, että kehoa! 🤗 Kiitos kommentistasi! 😘

  Leave a Reply